Przystawki:
· Śledź / kawa / brandy / cebula piklowana / mus chrzanowy 26
· Tatar z polędwicy wołowej / ptyś / pikle / majonez czosnkowy 54
· Pate z wątróbki / żel z granatu / kiszony rabarbar 21
· Szparagi białe / sos holenderski / suszone żółtko / piniole 29
Zupy:
· Botwinka / jajko 63*/ gęsie pipki 25
· Zupa rybna / kimchi / prażony ryż 34
Sałatki:
· Kurczak / Sałata rzymska / sos cezar 35
· Kozia rura / botwinka / młody burak / winegret malinowy / selekcja sałat 39
Dania:
· Młoda marchew / puree z kalafiora / podsuszane pomidory / wegański demi glace 42
· Jesiotr / veloute z kawiorem / puree z groszku / kalarepa / puree z jabłka 78
· Dorsz / młode ziemniaki / mizeria / olej koperkowy 68
· Udziec cielęcy / czosnek niedźwiedzi / brokuł / arancini / sos kurkowy 59
· Golonka / sos piwny / musztarda jabłkowa / młoda marchew / ciastko parzone z puree ziemniaczanym 53
· Comber jagnięcy / puree z kalafiora / szparagi z gremolatą / sos z zielonym pieprzem 135
· Pappardelle / kozi ser / czosnek niedźwiedzi 58
· Pierś z kurczaka zagrodowego / marchewka z groszkiem / puree z pieczonego ziemniaka / demi glace nb 64
· Burger wołowy / cheddar / kiszona czerwona kapusta / sos z jalapeno / bułka maślana 50
Desery:
· Beza / kremem waniliowy / pistacje / truskawki 29
· Ekler / czekolada / semifredo malinowe 31
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
Menu a la carte Restauracja Bukszpryt