Przystawki
Śledź opalany na pieńku bukowym / burak / wiśnia / suszone żółtko 29
Tatar z polędwicy wołowej / orzech laskowy / majonez kurkowy / chips z selera / kurki w occie 62
Ceviche z dorsza / pomarańcz / majonez paprykowy / awokado 40
Selekcja kiszonek / olej smakowy / hummus buraczany / pieczywo 29
Deska serów/ 4 rodzaje sera / konfitura / grisini 65
Zapiekanka ziemniaczana / majonez ziołowy / wędzony kawior z pstrąga 34
Zupy
Dziadówka / żuchel / czerwona kapusta 29
Tom yum / krewetki / sajgonka z warzywami 32
Sałatki
Kozia rura / Radicchio / karmelizowana marchew / orzechy włoskie / winegret z czarnej porzeczki 45
Cezar / sałata rzymska / pierś z kurczaka / sos cezar / grzanka / emilgrana 41
Dania główne
Bavetta konfitowana / sos pieczeniowy / puree ziemniaczane z chrzanem / piklowane buraki 62
Pstrąg z zielenicy / puree z buraka i śliwki / pieczone marchewki / sos z pieczonego czosnku 65
Pierś z kaczki / sos z czeremchy / seler pieczony z kawą / babka ziemniaczana 75
Policzki z dzika / puree z kiszonej dyni / kapusta z grzybami / biszkopt szpinakowy 67
Piotrosz / arancini / beurre blanc / chips z batata / kalarepa / piklowane jabłko 85
Skoki z królika / gratin z ziemniaka / demi glace / majonez chorizo / pistacje / puree z borowika 69
Burger wołowy / kiszona czerwona kapusta / sos majonezowy / ser mimolette / cebula / bekon 59
Polędwiczka wieprzowa / risotto ze słonecznika / skorzonera / topinambur / wiśnia 69
Kopytka dyniowe / szałwia / kozia rura / czosnek niedźwiedzi 48
Desery
Sękacz / semifredo malinowe / orzechy 25
Beza / chantilly krem / figi / puder z truskawki 32
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
Menu a la carte Restauracji Bukszpryt