Przystawki:
· Pstrąg z zielenicy zasalany / sos picatta / kiszona rzodkiewka / jabłko z żubrówką 43
· Tatar wołowy / ptysie / suszone żółtko / olej rydzowy/ kurki w occie 59
· Krewetki / sos maślany / grzanka 49
· Śledź opalany na pieńku bukowym/ ziemniaki z kminkiem/ aioli czosnkowe 29
· Selekcja kiszonek/ hummus/ chips kukurydziany 25 vegan
· Deska serów/ 4 gatunki sera/ grisini/ konfitura vege 65 zł vege
Zupy:
· Krem ze skorzonery/ żółtko 63*/ podwędzany pstrąg 29
· Dziadówka/ szarpana wołowina/ maślanka/ olej z chilli 32
Sałaty:
· Sałata rzymska/ pierś z kurczaka/ sos cezar 35
· Carpaccio z pieczonego buraka/ kozia rura/ majonez ziołowy/ pistacje 31 vege
Dania:
· Polędwica wołowa/ puree z selera i kawy/ słonecznik bulwiasty/ boczniak/ sos cielęcy z czekoladą 149
· Policzki z dzika/ puree z ziemniaka ze szczypiorkiem/ kiszone buraki/ dynia piklowana 62
· Golonka wieprzowa/ ekler z ziemniakami/ gołąbek z grzybami/ sos z piwa Kasztanka 59
· Pierś z kaczki sous vide/ konfitura z czeremchy/puree z dyni / skorzonera/ demi glace 69
· Burger wołowy/ pastrami/ majonez sriracha/ ser mimollette/ czerwona kapusta/ cebula karmelizowana 58
· Ravioli/ kozia rura/ jarmuż w maślance 56 vege
· Pierś z kurczaka zagrodowego/ czerwona kiszona kapusta/ puree z pieczonego ziemniaka/ drobiowy demi glace 49
· Jesiotr/ risotto z grapefruitem/ żel z cebuli/ cykoria z orzechem laskowym 89
· Dorsz w panko/ cheddar / krem z kukurydzy i chilli/ fondant z ziemniaka 65
Desery:
· Tiramisu/ biszkopt migdałowy/ krem kawowy/ galaretka z amaretto/ śliwka 31
· Sękacz kaszubski/ krem z marakui i tymianku / pistacje/ chips kakaowy/ maliny 31
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
Menu a la carte Restauracji Bukszpryt