Przystawki:
· Tatar z polędwicy wołowej / orzeszki piniowe / panierowane żółtko / pikle / beza grzybowa 62
· Śledź opalany na pieńku bukowym / kiszony rabarbar / melon / ogórek małosolny/ 29
· Łosoś w galarecie / koperek / kiszony kalafior / jabłko 51
· Białe szparagi / masło marchewkowe / jajko w koszulce vege 39
· Selekcja kiszonek/ hummus/ chips kukurydziany vege 27
· Deska serów/ 4 gatunki sera/ grisini/ konfitura vege 65
Zupy:
· Krem z białego szparaga / szparag / prażone piniole / żółtko 63* 48
· Botwinka / jajko w koszulce/ chrust ziemniaczany / gęsie pipki 32
Sałaty:
· Cezar/ sałata rzymska/ pierś z kurczaka/ sos cezar / grzanka / emilgrana 41
· Kozia rura/ biały ser kozi/ pomidor/ pesto z czosnku niedźwiedziego vege 49
Dania:
· Polędwica z dorsza/ veloute z wędzonych ryb z maślanką/ ogórek/ makaron grandine 69
· Okoń morski/ puree z cytryny/ botwinka / groszek / gratin ziemniaczany 90
· Polędwiczka wieprzowa/ szparagi/ puree z kalafiora z truflą/ sos z trawy żubrowej 62
· Polik wołowy/ pak choy / sos cielęcy / młode ziemniaki/ piklowana gorczyca 89
· Filet z kurczaka zagrodowego/ nowalijki / risotto z groszkiem / demi glace/ karmelizowana szalotka 69
· Risotto/ groszek/ podsuszana pomidory/ emilgrana vege 49
· Górka cielęca/ ziemniaczany gratin / młody burak / szparagi / sos cielęcy z hibiskusem 85
· Pierś z kaczki/ puree z młodej marchwi / konfitura z rabarbaru/ botwina 72
· Burger wołowy / kiszona czerwona kapusta / sos majonezowy/ ser mimolette / cebula 58
Desery:
· Tarta cytrynowa/ kruche ciasto/ lemon curd/ beza szwajcarska 29
· Sernik/ biała czekolada / mango/ kakao 31
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
Menu a la carte Restauracji Bukszpryt