Przystawki
Śledź opalany na pieńku bukowym / palony ziemniak / mojo rojo 32
Tatar z polędwicy wołowej / pikle / żółtko / ziemniaki / majonez lubczykowy 65
Ceviche z pstrąga z Zielenicy/ piklowana truskawka / szczypiorek / aioli / yuzu 52
Paprykarz rewski / chałka / kawior z pstrąga 38
Deska serów/ 4 rodzaje sera / konfitura / grisini 65
Zupy
Botwinka / jajko / ziemniak/ kiszony burak 32
Dziadówka / dziczyzna / młoda kapusta / maślanka 35
Sałatki
Ser Piwoszek / szparagi / mikro zioła / koperkowy vinaigrette 56
Sałata rzymska / sos cezar / kurczak / ser emilgrana 45
Dania główne
Karczek z dzika / puree z kalafiora / szparagi w maśle / sos cielęcy z rozmarynem 84
Pierś z kurczaka zagrodowego / rosti / nowalijki / demi glace / creme fraiche 67
Pierogi z trocią / pesto z czosnku niedźwiedziego / piklowany ogórek 59
Pierś z kaczki sous vide / knedle chlebowe / botwinka / sos z porzeczki 72
Schab w panko / puree ziemniaczane / kapusta młoda 57
Burger wołowy / mimolette / kapusta czerwona kiszona / konfitura z boczku i cebuli/ ogórek piklowany 59
Golonka / pak choi z nduja / demi glace / ziemnaiczane rosti 68
Halibut / sos z sałaty masłowej / zielone szparagi / groszek / czosnek niedźwiedzi / ziemniak 93
Dorsz / mikro zioła / majonez koperkowy / kalafior / kawior 89
Młoda marchew / orzeszki sosnowe / puree z kalafiora / palony ser kozi 51
Makaron / pomidory san marzano / guanciale / pecorino romano 56
Desery
Sękacz kaszubski / truskawki / czekolada 38
Beza / rabarbar / chantilly krem 34
*tabela alergenów dostępna jest u obsługi restauracji
** przy grupach powyżej 6 osób doliczany jest 10% serwis kelnerski
MENU A LA CARTE RESTAURACJA BUKSZPRYT