Ładowanie
Hotel Skipper

Sery i Wino - cykliczne wydarzenie w Hotelu Skipper

kolejna edycja wiosna 2022

08-11-2021

Ahoj Miłośnicy Skippera

Wczorajszy wieczór SERY i WINO przeszedł już do historii – ale wiemy jedno – to wydarzenie będzie stałym punktem na mapie eventów w naszym hotelu.
Było fantastycznie a opowieściom o wspaniałych serach towarzyszyły idealnie dopasowane wina z winniczki Skippera i cydry oraz nasze polskie wina z Winnicy Wieliczka.

Gieno Mientkiewicz – nasz mentor i wybitny „seroznawca” jak zawsze zaczarował naszych Gości swoimi opowieściami, a duet Tomasz Kalenik, Łukasz Kopka – sommelierzy z Winersów do każdego sera dopasowali idealne wino. Szczególnie przypadło nam do gustu Verdejo – hiszpańskie półsłodkie – które w kompozycji z bursztynem wywołało prawdziwy kulinarny zachwyt.

Swoistą wisienką na torcie był deser w postaci świeżo ubitego kogla- mogla z błękitnym lazurem i maliną – a chips z siemienia lnianego nadał temu deserowi dodatkowej lekkości i podkreślił niebanalność połączenia.

Gospodarstwo „Kaszubska Koza” wraz ze swoim liderem Panem Tomaszem zaprezentowało swoje wyśmienite wyroby z serów kozich, które możecie na co dzień skosztować w naszej karcie – obecnie w koziej rurze – sałatce oraz raviolli z chorizo i kozim serem.

Szanownym Gościom, którzy tak licznie przybyli na nasze wydarzenie ogromnie dziękujemy i do zobaczenia niebawem.

Zapraszamy na fotorelację z wydarzenia.

Pozostańmy w kontakcie

Cała nasza załoga dokłada wszelkich starań, aby Twoje doświadczenie z pobytu było wyjątkowe. Jeśli takie było - wrócisz do nas, dlatego już teraz zachęcamy Ciebie do zapisania się do naszego newslettera.

Zapisz się do newsletter

Zapisz

© 2021 Hotel Skipper, Rewa, ul. Sztormowa 2 | projekt i wykonanie peka.pro