Ładowanie
Hotel Skipper

Sery i Wino 2022

i foto i relacja ;) z wydarzenia

14-11-2022

Cóż to był za wieczór!

12 listopada, na pokładzie Hotelu Skipper odbyła się kolejna edycja cyklicznego wydarzenia SERY&WINO.

Z pełną satysfakcją potwierdzamy, że bilety na to wydarzenie rozeszły się „jak świeże bułki” i po trzech dniach od uruchomienia sprzedaży – informowaliśmy już tylko (z ciężkim sercem, ale dumni), że biletów brak – zapraszamy na kolejne spotkanie!

Ale żeby nie kazać Wam czekać kolejnych 12 miesięcy, to następny wieczór z serami i winem już na początku nowego roku – także bacznie nas obserwujcie…

Tymczasem pozwólcie nam przywołać uroki ostatniego spotkania…

Oczywiście głównym prowadzącym ze strony hotelu był nasz Szef kuchni Krystian Sosnowski, który otworzył to wydarzenie oddając głos przewodni Gienowi Mientkiewiczowi. Giena nie musimy Wam przedstawiać. Człowiek zakochany w serach, który może o nich mówić godzinami, a robi to z taką pasją i radością, że zaraża tym zachwytem innych, nawet tych, którzy ser wolą oglądać na zdjęciach;)…po prostu po spotkaniu z Gienem, nawet największy serowy mizantrop skusi się na degustację. Jednym słowem – Gieno to po prostu serowy czarodziej.

Kolejnym prelegentem był Tomasz Strubiński, z gospodarstwa „Kaszubska Koza” i tutaj mamy do czynienia z kolejnym serowym fachowcem, pasjonatem, który z wrodzoną lekkością snuje opowieści o swoich serowych przygodach. Z racji prowadzonego gospodarstwa ma ich nieskończenie wiele, a talent krasomówczy pozwala mu dodatkowo wprowadzić słuchacza w stan „nieznośnej lekkości bytu” i to nie tylko dzięki „pijanej kozie” (kto uczestniczy w naszych serowych spotkaniach, ten wie o czym piszę).

W świat win przeniósł nas natomiast Grzegorz Billot, specjalista od tych szlachetnych trunków, który w tym zakresie prowadzi działalność doradczą i robi to doskonale. Kompozycje smaków, jakie wyczarowywał sugerując połączenia wybranych win do degustowanych serów, były na prawdę wyjątkowe. Każdy odnalazł swoje ulubione połączenie.

Główną rolę w tym wydarzeniu odegraliście jednak Wy – nasi drodzy Goście – i to była po prostu rola na miarę kulinarnego Oskara! Wasze zaangażowanie, interakcja z prowadzącymi sprawiły, że całe wydarzenie zostało okraszone sukcesem, który mamy nadzieję, będzie towarzyszył kolejnym edycjom.

A teraz krótka fotorelacja z wydarzenia:

P.S Ogromne podziękowania dla całej załogi kuchni i gastronomii (Aga brawo) – spisaliście się na 6 z plusem!

autor: Marta Kurgan

Pozostańmy w kontakcie

Cała nasza załoga dokłada wszelkich starań, aby Twoje doświadczenie z pobytu było wyjątkowe. Jeśli takie było - wrócisz do nas, dlatego już teraz zachęcamy Ciebie do zapisania się do naszego newslettera.

Zapisz się do newsletter

Zapisz

© 2022 Hotel Skipper, Rewa, ul. Sztormowa 2 | projekt i wykonanie peka.pro

Ahoj! Zapraszamy na cotygodniowe niedzielne bufety obiadowe - w godzinach 13.00-16.00 - informacje i rezerwacje stolików - 538-329-393 lub 882-516-076