RODO – informacja o nowych zasadach przetwarzania danych osobowych

AHOJ!
Szanowni Państwo,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem ich danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO). Celem RODO jest ujednolicenie zasad przetwarzania danych osobowych na obszarze Unii Europejskiej oraz zagwarantowanie praw osób, których te dane dotyczą.

RODO nakazuje, aby podmiot decydujący o tym, w jaki sposób i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe, czyli tzw. administrator danych, przekazał Państwu informacje niezbędne do zapewnienia rzetelności i przejrzystości przetwarzania danych osobowych. W związku z powyższym, w dalszej części korespondencji, znajdziecie Państwo informacje, dotyczące przetwarzania i ochrony Państwa danych osobowych przez Skippr Sp. zo.o.; Rewa, ul. Sztormowa 2, 81-198 Kosakowo; NIP: 9581418236;

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:

1. ADMINISTRATOR DANYCH
Administratorem Państwa danych osobowych jest Skipper Sp. z o.o., Rewa, ul. Sztormowa 2, 81-198 Kosakowo (dalej jako „Hotel Skipper”).

2. INSPEKTOR DANYCH OSOBOWYCH
We wszelkich sprawach związanych z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przez Hotel Skipper prosimy o kontakt z Inspektorem Ochrony Danych dostępnym pod adresem email: IOD@hotelskipper.pl

3. CEL ORAZ PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Jako administrator danych osobowych informujemy, że dane osobowe są zbierane i przetwarzane wyłącznie w celach:
a. Realizacji Państwa rezerwacji
b. Wsparcia obsługi Państwa pobytów, w tym posprzedażowej obsługi klientów (np. obsługi reklamacji)
c.  Zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń przysługujących Administratorowi
d. Marketingowych (po uprzednim udzieleniu zgody)
e. Wykonania ciążących na nas obowiązków prawnych

Podstawą do przetwarzania Państwa danych jest prawnie uzasadniony interes Hotel Skipper, polegający na prowadzeniu jego działalności gospodarczej i rozszerzaniu rynku jego usług.

4. ODBIORCY DANYCH
Dane osobowe będą udostępniane podmiotom zewnętrznym jedynie w celu ich przetwarzania w naszym imieniu.
(m.in.: firmom księgowym, firmom kurierskim i firmom obsługującym system płatności elektronicznej, banki, kancelarie prawne). Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami.

Odbiorcą danych mogą być organy publiczne, w tym Policja, Urzędy Skarbowe, izba celna, organy ścigania, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami.

Nie przekazujemy Twoich danych poza teren Polski/UE/Europejskiego Obszaru Gospodarczego

5. OKRES PRZECHOWYWANIA I PRZETWARZANIA DANYCH
Państwa dane osobowe będą przetwarzane tak długo jak będzie aktualny cel, w którym są przetwarzane – patrz pkt. 3 lub do momentu kiedy podstawą będą inne przepisy prawa (wynikającego np. z przepisów podatkowych lub rachunkowych)
W przypadku roszczeń Państwa dane osobowe będą przetwarzane do momentu ich przedawnienia, wynikającego z kodeksu cywilnego. Po upływie tych terminów Państwa dane będą usuwane lub poddawane anonimizacji.

Dane osobowe przetwarzane na podstawie odrębnej zgody będą przechowywane do czasu jej odwołania.

6. PRAWA OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ
Jako osobie fizycznej, przysługuje Państwu prawo dostępu do treści Państwa danych, ich sprostowania, żądania ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, ich przenoszenia do innego administratora, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. W przypadku potrzeby skorzystania z tych uprawnień prosimy o kontakt z naszym Inspektorem Ochrony Danych. Informujemy także, że przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorującego przestrzeganie przepisów ochrony danych osobowych [po 25 maja 2018 r.: do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych].

7. PODSTAWA PODANIA DANYCH
Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne jednak niezbędne do realizacji celu, w którym są zbierane.

z poważaniem,
Hotel Skipper – “15 metrów od morza”

 

  • lub na mostku kapitaskim  boho bohostyle wedding dreamscometrue loveiseverything
  • boho lub  morski mostekkapitaski friends hotelskipper najpikniej najlepiej cudownie
  • Powiedzieli sobie TAK boho lub  morski mostekkapitaski friends hotelskipper
  • Moda para zrealizowaa swj sekretny plan Zalubiny odbyy si w
  • HMC2018 silna reprezentacja HotelSkipper w Poznaniu kurdkowa likidstravelpl agnieszkawyszynska92
  • Oto nasz Szef Kuchni  Krystian Sosnowski!  wirtuoz smaku
  • led opalany na pieku bukowym mniam bo jak nad morzem
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search