kolacja komentowana – włoska uczta w Restauracji Bukszpryt

Ahoj!

Dnia 9 listopada 2018 r. o godz. 19:00 w Restauracji Bukszpryt (przy Hotelu Skipper**** w Rewie) odbędzie się pierwsze tak wyjątkowe wydarzenie – jakim jest kolacja komentowana.  Czym jest? Skąd pomysł i dla kogo jest przygotowywana, odpowiadamy w poniższym artykule.

czym jest kolacja komentowana?

ciekawa propozycja spędzanie czasu w gronie bliskich osób czy też kolacji dla dwojga. Kolacje tego typu odbywają się w prestiżowych restauracjach z udziałem gościa specjalnego. Jej unikatowość polega na połączeniu kilku czynników: wyśmienitej kuchni, sztuki doboru win, rozmowie (ciekawe informacje o menu, składnikach i sposobie przygotowywania), edukacji – stołowe savoir-vivre (zestaw niezbędnych sztuców etc). Jednak przede wszystkim jest to świetna zabawa, gwarantująca niezapomniane doznania smakowe

skąd pomysł żeby wprowadzić ją do oferty restauracji?

Do naszej pracy podchodzimy z pasją, dlatego stale chcemy się rozwijać. Wprowadzanie nowych rozwiązań i tym samym zaskakiwanie Gości to dla nas czysta przyjemność.

czym się kieruje szef kuchni ustalając menu degustacyjne?

To wszystko zależy od tego w jaką podróż kulinarną chcemy zabrać naszych Gości. Czasami to są kuchnie świata a czasami kuchnia polska. Jednak za każdym razem wybieramy wyselekcjonowanych produkty wysokiej jakości i stawiamy na niekonwencjonalne połączenie smaków. Do tego każde danie skomponowane jest z odpowiednim rodzajem wina.

kim będzie Gość specjalny?

Tomasz Kalenik – topowy trójmiejski sommelier, który wprowadzi Państwa w niezwykły świat win.

do kogo skierowana jest oferta?

To propozycja dla wszystkich osób, które lubią ciekawie i jakościowo spędzać czas a do tego przykładają dużą wagę do smaku i sposobu podania dań.

Cena za 1 osobę 180 zł; cena kolacji z noclegiem od 329 zł/os./doba

Zapraszam na wyśmienitą włoską ucztę, połączoną z degustacją win. Będzie to wyjątkowy wieczór, który zadziała na wszystkie zmysły. Krystian Sosnowski – Szef Kuchni

Rezerwacje stolików:
email: gastronomia@hotelskipper.pl; telefon: 58 50 444 12; kom.: 538 329 393

 

  • Kolejne regaty za nami     yacht sailing
  • Oto wspaniay Skipper team kolejne przygotowania do wesela na finiszu
  • Troch czasu mino od HMC2019 Ale w kocu artyku nr
  • plaa i nasz cypel Wyjtkowe miejsce w Polsce
  • witeczny czas start mikojaki wigiliafirmowa hotel hotelskipper hotel smile umiech
  • witeczny czas   wesoychwit wita hotel hotelnadmorzem rodzinnewita
  • witeczny czas za nami  dzikujemy e bylicie Pastwo z
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search