kolacja komentowana – włoska uczta w Restauracji Bukszpryt

Ahoj!

Dnia 9 listopada 2018 r. o godz. 19:00 w Restauracji Bukszpryt (przy Hotelu Skipper**** w Rewie) odbędzie się pierwsze tak wyjątkowe wydarzenie – jakim jest kolacja komentowana.  Czym jest? Skąd pomysł i dla kogo jest przygotowywana, odpowiadamy w poniższym artykule.

czym jest kolacja komentowana?

ciekawa propozycja spędzanie czasu w gronie bliskich osób czy też kolacji dla dwojga. Kolacje tego typu odbywają się w prestiżowych restauracjach z udziałem gościa specjalnego. Jej unikatowość polega na połączeniu kilku czynników: wyśmienitej kuchni, sztuki doboru win, rozmowie (ciekawe informacje o menu, składnikach i sposobie przygotowywania), edukacji – stołowe savoir-vivre (zestaw niezbędnych sztuców etc). Jednak przede wszystkim jest to świetna zabawa, gwarantująca niezapomniane doznania smakowe

skąd pomysł żeby wprowadzić ją do oferty restauracji?

Do naszej pracy podchodzimy z pasją, dlatego stale chcemy się rozwijać. Wprowadzanie nowych rozwiązań i tym samym zaskakiwanie Gości to dla nas czysta przyjemność.

czym się kieruje szef kuchni ustalając menu degustacyjne?

To wszystko zależy od tego w jaką podróż kulinarną chcemy zabrać naszych Gości. Czasami to są kuchnie świata a czasami kuchnia polska. Jednak za każdym razem wybieramy wyselekcjonowanych produkty wysokiej jakości i stawiamy na niekonwencjonalne połączenie smaków. Do tego każde danie skomponowane jest z odpowiednim rodzajem wina.

kim będzie Gość specjalny?

Tomasz Kalenik – topowy trójmiejski sommelier, który wprowadzi Państwa w niezwykły świat win.

do kogo skierowana jest oferta?

To propozycja dla wszystkich osób, które lubią ciekawie i jakościowo spędzać czas a do tego przykładają dużą wagę do smaku i sposobu podania dań.

Cena za 1 osobę 180 zł; cena kolacji z noclegiem od 329 zł/os./doba

Zapraszam na wyśmienitą włoską ucztę, połączoną z degustacją win. Będzie to wyjątkowy wieczór, który zadziała na wszystkie zmysły. Krystian Sosnowski – Szef Kuchni

Rezerwacje stolików:
email: gastronomia@hotelskipper.pl; telefon: 58 50 444 12; kom.: 538 329 393

 

  • Piknie w tej naszej Rewie     wakacje
  • Kuchnia od Kuchni     kuchnia menu restauracja
  • onepaulainstyle dzikujemy za wietne instarelacje z Rewy i Skippera
  • Pani Patrycja jak zawsze piknie umiechnita  oto nasz zca
  • agle     rewa hotelskipper regaty Yacht dka
  • Kolejne regaty za nami     yacht sailing
  • Oto wspaniay Skipper team kolejne przygotowania do wesela na finiszu
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search