Menu WIELKANOC 2019


Pakiet Wielkanocny, czyli rodzinna Wielkanoc nad morzem, cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tak dużym, że chyba mamy za mało pokoi 😉 Poniżej przedstawiamy menu świąteczne przygotowanego przez Krystiana Sosnowskiego – Szefa Kuchni Hotelu Skipper****

Sobota Wielkanocna 20.04.2019
obiadokolacja sobotnia 17:00-20:00

Zupa:
– rosół z makaronem

Dania główne:
– karmazyn z warzywami
– karkówka pieczona w sosie grzybowym
– devolay z serem i koperkiem
– pierogi z mięsem z okrasą i świeżym szpinakiem
– ryż/ ziemniaki gotowane / frytki
– mieszanka warzyw z palonym masłem
– kapusta młoda z suszonymi pomidorami

Salad bar:
– mix sałat
– oliwki
– kiszonki i pikle
– świeże warzywa
– surówki (buraczki i colesław)
– sosy winegret i czosnkowy

Desery:
– mus z ajerkoniaku
– ciasta domowe
– koktajl truskawkowy na maślance

 

Niedziela Wielkanocna 21.04.2019 
śniadanie 7:30-10:30

Ciepłe:
Zupa: żurek z jajkiem

Parówki cielęce w cieście francuskim
Krokiety panierowane z pastą jajeczną
Biała kiełbasa po myśliwsku

Białe kiełbaski pieczone z warzywami i sosem sweet chilli
Frittata z fasolką szparagową, szynką i porem

Zimne:

Roladki serowe z farszem twarogowo – jajecznym

Biszkopt szpinakowy z łososiem

Pieczony karczek z ćwikłą
Terinna z szynki, jaj i tartego chrzanu

Pieczeń rzymska ze szpinakiem

Białe kiełbaski panierowane z pikantną salsą

Jajka faszerowane

Schab po warszawsku

Nóżki w galarecie z grzybami

Sałatka Jarzynowa

Wędzonki mięsne

 

Świąteczna obiadokolacja 17:00-20:00 

Zupa do wyboru:

– żurek z białą kiełbasą i jajkiem

– pomidorowa z makaronem

Dania główne:

– dorsz w sosie curry z ananasem

– gęś z wiśniami i jabłkiem

– ragout wieprzowe z grzybami

– filecieki drobiowe w panierce kukurydzianej

– makaronem z wieprzowiną i sosem śmietanowym

– naleśniki z sosem waniliowym (strefa dla dzieci)

– pęczak/ puree ziemniaczane / ziemniaczki opiekane
– kalafior po polsku

Salad bar:
– mix sałat

– oliwki

– kiszonki i pikle

– świeże warzywa

– surówki (buraczki i colesław)

– sosy winegret i czosnkowy

Zimne przekąski:

– sałatka jarzynowa

– mięsa pieczyste z ćwikłą

– rolada z boczkiem wieprzowym

– śledzie kaszubskie

– pieczywo/ masło

Desery:

– panna cotta z sosem owocowym

– ciasta domowe

– koktajl brzoskwiniowo – bananowy na maślance

Poniedziałek Wielkanocny 22.04.2019

brunch 8:00-11:30

Śniadanie Świąteczne oraz

Zupa: żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Danie obiadowe: klopsiki wieprzowe – pieczone z pomidorami

Dodatki: gotowane ziemniaki

Makaron: penne z warzywami

 


W przypadku jakichkolwiek alergii pokarmowych proszę o wcześniejsze podanie informacji do naszego działu gastronomii celem przygotowania alternatywnych propozycji. Spożywanie surowych lub niedogotowanych produktów takich jak mięsa, owoce morza, jaja może zwiększyć ryzyko chorób pokarmowych.

wymagana rezerwacja stolików: Sylwia Kochan +48 538 329 393  lub NAPISZ DO NAS

 

 

  • Ahoj! zaoga hotelskipper melduje e kolejne wesele zostao zrealizowane done
  • przedstawiamy Wam kolejn realizacj wesela w hotelskipper inspiruj si
  • najpikniej zalubiny na tarasie marzenie lub rewa hotelskipper wesele
  • Czy mona bliej wody?    plaa hotel hotelnadmorzem
  • wakacje Dokonaj rezerwacji midzy 26062019 a 03072019 na min 5
  • Nowe letnie menu restauracji Bukszpryt ju na was czeka
  • Co tu duo pisa jak Gocie s najlepsz rekomendacj repost
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search