Menu WIELKANOC 2019


Pakiet Wielkanocny, czyli rodzinna Wielkanoc nad morzem, cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tak dużym, że chyba mamy za mało pokoi 😉 Poniżej przedstawiamy menu świąteczne przygotowanego przez Krystiana Sosnowskiego – Szefa Kuchni Hotelu Skipper****

Sobota Wielkanocna 20.04.2019
obiadokolacja sobotnia 17:00-20:00

Zupa:
– rosół z makaronem

Dania główne:
– karmazyn z warzywami
– karkówka pieczona w sosie grzybowym
– devolay z serem i koperkiem
– pierogi z mięsem z okrasą i świeżym szpinakiem
– ryż/ ziemniaki gotowane / frytki
– mieszanka warzyw z palonym masłem
– kapusta młoda z suszonymi pomidorami

Salad bar:
– mix sałat
– oliwki
– kiszonki i pikle
– świeże warzywa
– surówki (buraczki i colesław)
– sosy winegret i czosnkowy

Desery:
– mus z ajerkoniaku
– ciasta domowe
– koktajl truskawkowy na maślance

 

Niedziela Wielkanocna 21.04.2019 
śniadanie 7:30-10:30

Ciepłe:
Zupa: żurek z jajkiem

Parówki cielęce w cieście francuskim
Krokiety panierowane z pastą jajeczną
Biała kiełbasa po myśliwsku

Białe kiełbaski pieczone z warzywami i sosem sweet chilli
Frittata z fasolką szparagową, szynką i porem

Zimne:

Roladki serowe z farszem twarogowo – jajecznym

Biszkopt szpinakowy z łososiem

Pieczony karczek z ćwikłą
Terinna z szynki, jaj i tartego chrzanu

Pieczeń rzymska ze szpinakiem

Białe kiełbaski panierowane z pikantną salsą

Jajka faszerowane

Schab po warszawsku

Nóżki w galarecie z grzybami

Sałatka Jarzynowa

Wędzonki mięsne

 

Świąteczna obiadokolacja 17:00-20:00 

Zupa do wyboru:

– żurek z białą kiełbasą i jajkiem

– pomidorowa z makaronem

Dania główne:

– dorsz w sosie curry z ananasem

– gęś z wiśniami i jabłkiem

– ragout wieprzowe z grzybami

– filecieki drobiowe w panierce kukurydzianej

– makaronem z wieprzowiną i sosem śmietanowym

– naleśniki z sosem waniliowym (strefa dla dzieci)

– pęczak/ puree ziemniaczane / ziemniaczki opiekane
– kalafior po polsku

Salad bar:
– mix sałat

– oliwki

– kiszonki i pikle

– świeże warzywa

– surówki (buraczki i colesław)

– sosy winegret i czosnkowy

Zimne przekąski:

– sałatka jarzynowa

– mięsa pieczyste z ćwikłą

– rolada z boczkiem wieprzowym

– śledzie kaszubskie

– pieczywo/ masło

Desery:

– panna cotta z sosem owocowym

– ciasta domowe

– koktajl brzoskwiniowo – bananowy na maślance

Poniedziałek Wielkanocny 22.04.2019

brunch 8:00-11:30

Śniadanie Świąteczne oraz

Zupa: żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Danie obiadowe: klopsiki wieprzowe – pieczone z pomidorami

Dodatki: gotowane ziemniaki

Makaron: penne z warzywami

 


W przypadku jakichkolwiek alergii pokarmowych proszę o wcześniejsze podanie informacji do naszego działu gastronomii celem przygotowania alternatywnych propozycji. Spożywanie surowych lub niedogotowanych produktów takich jak mięsa, owoce morza, jaja może zwiększyć ryzyko chorób pokarmowych.

wymagana rezerwacja stolików: Sylwia Kochan +48 538 329 393  lub NAPISZ DO NAS

 

 

  • Piknie w tej naszej Rewie     wakacje
  • Kuchnia od Kuchni     kuchnia menu restauracja
  • onepaulainstyle dzikujemy za wietne instarelacje z Rewy i Skippera
  • Pani Patrycja jak zawsze piknie umiechnita  oto nasz zca
  • agle     rewa hotelskipper regaty Yacht dka
  • Kolejne regaty za nami     yacht sailing
  • Oto wspaniay Skipper team kolejne przygotowania do wesela na finiszu
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search