Brunch Wielkanocny w świąteczną niedzielę


Na pewno zadajesz sobie pytanie co to jest brunch? 

Brunch powstał z połączenia dwóch słów: breakfast (śniadanie) oraz lunch (obiad). Oznacza bowiem połączenie późnego śniadania z obiadem. Taka forma bardzo późnego śniadania i wczesnego obiadu staje się coraz bardziej popularna na całym świecie, także w Polsce. Pojawia się głównie w dni świąteczne i składa się z gorących dań i zimnych zakąsek. Hotel Skipper*** łamie zasady i proponuje trochę odmienną jego wersję… trwającą w godzinach od 14:00-19:00.

Pakiet Wielkanocny, czyli rodzinna Wielkanoc nad morzem, cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tak dużym, że chyba mamy za mało pokoi 😉 postanowiliśmy więc umożliwić Państwu (Gościom spoza hotelu) skorzystanie wraz z rodziną z wielkanocnego brunchu, przygotowanego przez Łukasza Stankiewicza – Szefa Kuchni Hotelu Skipper***. Jego menu przedstawiamy poniżej:

 

Brunch Wielkanocny – menu

data: 16.04.2017, godz.: 14:00-19:00
Cena: 150 zł/ osoba


Bufet Zimny

Rybny
Deska Ryb Wędzonych z mierzei Rewskiej z musem chrzanowym
Kulebiak z łososiem i duszonym porem
Terina z białych ryb i rodzynek
Małże Nowozelandzkie zapiekane z serem pleśniowym i szpinakiem
Dorsz gotowany na zimno z pestkami granata i marynowana czerwoną cebulą
Asortyment Ryb w zalewach i marynatach

Warzywne / mieszane
Deska serów z konfiturami z dyni, z porzeczki, winogron
Panna Cotta z pieczonego buraka z kozim serem polana sosen z malin
Sałatka Caprese (piramidki)
Sałatka z pieczonego buraka ze śledziami helskimi

Mięsne
Pieczeń rzymska faszerowana jajem i szpinakiem
Konfitowany królik z musem z szarej renety i tymianku
Wędliny z lokalnej wędzarni z piklami
Wolno gotowana pieś kurczaka sosem z owoców leśnych (cumberland)
Quiche Lorraine z wędzona ogonówką

Bufet sałatkowy
Mieszane sałaty: Frisse, Lolo rosso, Lolo blanco, Lodowa, Radichio, Rucola
ogórek, rzodkiewka, kukurydza, pomidor, pestki dyni, prażony boczek, kurczak, szynka, ziarna słonecznika, fasola, oliwki, suszone pomidory, grzanki czosnkowe, śliwki w occie, Kiszona okra, dyniowy chutney
Dresingi : ogrodowy, czosnkowy, koktajlowy, koperkowy, balsamiczny

Stacja Live Cooking
Pierogi z kaczką i kaszą gryczaną, sos z żurawiny
Garnirowane jaja z majonezem szafranowym

Bufet Ciepły

Zupa:
Żur z topinamburem i jajem
Botwinka

Dania główne:
Warzywo: Roladki młodej kapusty z grzybami i kasza jaglana na maślanym sosie z jałowcem
Mięso: Biała kiełbasa na sosie z tartego chrzanu
Ryba: Karmazyn na sosie z duszonych porów
Warzywo: Ciepła Sałatka z zielonych warzyw zapiekanych po polsku
Skrobia: Żuchel kaszubski z boczkiem i masłem ziołowym
Drób: Kurczak faszerowany wątróbką z sosem z winogron i słonego karmelu
Skrobia: Ryż z warzywami i jajkiem

Bufet Deserowy
Makowiec
Mazurek z kajmakiem
Drożdżowy „Kuch” z rabarbarem
Tarta czekoladowa z krwistą pomarańczą
Pączki z adwokatem

Fontanna czekoladowa z owocami

 


W przypadku jakichkolwiek alergii pokarmowych proszę o wcześniejsze podanie informacji do naszego działu gastronomii celem przygotowania alternatywnych propozycji. Spożywanie surowych lub niedogotowanych produktów takich jak mięsa, owoce morza, jaja może zwiększyć ryzyko chorób pokarmowych.

wymagana rezerwacja stolików: Katarzyna Łabuńska +48 538 329 393

  • Oto wspaniay Skipper team kolejne przygotowania do wesela na finiszu
  • Troch czasu mino od HMC2019 Ale w kocu artyku nr
  • plaa i nasz cypel Wyjtkowe miejsce w Polsce
  • witeczny czas start mikojaki wigiliafirmowa hotel hotelskipper hotel smile umiech
  • witeczny czas   wesoychwit wita hotel hotelnadmorzem rodzinnewita
  • witeczny czas za nami  dzikujemy e bylicie Pastwo z
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search