Brunch Wielkanocny w świąteczną niedzielę


Na pewno zadajesz sobie pytanie co to jest brunch? 

Brunch powstał z połączenia dwóch słów: breakfast (śniadanie) oraz lunch (obiad). Oznacza bowiem połączenie późnego śniadania z obiadem. Taka forma bardzo późnego śniadania i wczesnego obiadu staje się coraz bardziej popularna na całym świecie, także w Polsce. Pojawia się głównie w dni świąteczne i składa się z gorących dań i zimnych zakąsek. Hotel Skipper*** łamie zasady i proponuje trochę odmienną jego wersję… trwającą w godzinach od 14:00-19:00.

Pakiet Wielkanocny, czyli rodzinna Wielkanoc nad morzem, cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tak dużym, że chyba mamy za mało pokoi 😉 postanowiliśmy więc umożliwić Państwu (Gościom spoza hotelu) skorzystanie wraz z rodziną z wielkanocnego brunchu, przygotowanego przez Łukasza Stankiewicza – Szefa Kuchni Hotelu Skipper***. Jego menu przedstawiamy poniżej:

 

Brunch Wielkanocny – menu

data: 16.04.2017, godz.: 14:00-19:00
Cena: 150 zł/ osoba


Bufet Zimny

Rybny
Deska Ryb Wędzonych z mierzei Rewskiej z musem chrzanowym
Kulebiak z łososiem i duszonym porem
Terina z białych ryb i rodzynek
Małże Nowozelandzkie zapiekane z serem pleśniowym i szpinakiem
Dorsz gotowany na zimno z pestkami granata i marynowana czerwoną cebulą
Asortyment Ryb w zalewach i marynatach

Warzywne / mieszane
Deska serów z konfiturami z dyni, z porzeczki, winogron
Panna Cotta z pieczonego buraka z kozim serem polana sosen z malin
Sałatka Caprese (piramidki)
Sałatka z pieczonego buraka ze śledziami helskimi

Mięsne
Pieczeń rzymska faszerowana jajem i szpinakiem
Konfitowany królik z musem z szarej renety i tymianku
Wędliny z lokalnej wędzarni z piklami
Wolno gotowana pieś kurczaka sosem z owoców leśnych (cumberland)
Quiche Lorraine z wędzona ogonówką

Bufet sałatkowy
Mieszane sałaty: Frisse, Lolo rosso, Lolo blanco, Lodowa, Radichio, Rucola
ogórek, rzodkiewka, kukurydza, pomidor, pestki dyni, prażony boczek, kurczak, szynka, ziarna słonecznika, fasola, oliwki, suszone pomidory, grzanki czosnkowe, śliwki w occie, Kiszona okra, dyniowy chutney
Dresingi : ogrodowy, czosnkowy, koktajlowy, koperkowy, balsamiczny

Stacja Live Cooking
Pierogi z kaczką i kaszą gryczaną, sos z żurawiny
Garnirowane jaja z majonezem szafranowym

Bufet Ciepły

Zupa:
Żur z topinamburem i jajem
Botwinka

Dania główne:
Warzywo: Roladki młodej kapusty z grzybami i kasza jaglana na maślanym sosie z jałowcem
Mięso: Biała kiełbasa na sosie z tartego chrzanu
Ryba: Karmazyn na sosie z duszonych porów
Warzywo: Ciepła Sałatka z zielonych warzyw zapiekanych po polsku
Skrobia: Żuchel kaszubski z boczkiem i masłem ziołowym
Drób: Kurczak faszerowany wątróbką z sosem z winogron i słonego karmelu
Skrobia: Ryż z warzywami i jajkiem

Bufet Deserowy
Makowiec
Mazurek z kajmakiem
Drożdżowy „Kuch” z rabarbarem
Tarta czekoladowa z krwistą pomarańczą
Pączki z adwokatem

Fontanna czekoladowa z owocami

 


W przypadku jakichkolwiek alergii pokarmowych proszę o wcześniejsze podanie informacji do naszego działu gastronomii celem przygotowania alternatywnych propozycji. Spożywanie surowych lub niedogotowanych produktów takich jak mięsa, owoce morza, jaja może zwiększyć ryzyko chorób pokarmowych.

wymagana rezerwacja stolików: Katarzyna Łabuńska +48 538 329 393

  • Strefa relaksu sprawdzona przez zaog relaks przerwa praca break ekopuf
  • Nasze rzeby posgi s jednym z ulubionych elementw podczas zbierania
  • wakacje w Rewie    dzieci plaa urlop odpoczynek
  • Piknie w tej naszej Rewie     wakacje
  • Kuchnia od Kuchni     kuchnia menu restauracja
  • onepaulainstyle dzikujemy za wietne instarelacje z Rewy i Skippera
  • Pani Patrycja jak zawsze piknie umiechnita  oto nasz zca
Napisz do nas

Masz jakieś pytania? Napisz do nas! Postaramy się odpowiedzieć najszybciej jak to tylko możliwe.

Start typing and press Enter to search